(Beklager at bildene går litt utenfor tekstboksen på denne siden, det er et eller annet med malen som ikke kan fikses med god gammeldags html...)
1. etg av huset:
2. etg av huset:
Huset vårt er tegnet fra bunnen av, og inspirasjonen til hvordan romplanen skal se ut har vi funnet i huskataloger, på nett og i husene vi har vokst opp i. Begge to har vokst opp i hus bygget på 80-tallet, med noen smarte og noen mindre smarte løsninger. Øysteins barndomshjem er en gammel hytte som er bygget ut og tilpasset en familie på 4. Agnetes barndomshjem er et arkitekttegnet hus bygget på minimalt budsjett, men der de smarte løsningene ikke har viket for øknonomien (unntatt alle de smale gangene og dørene i huset... hvorfor?!). Alle våre foreldre har overlevd med gjeld oppunder snippen og 18% rente, uten at det har gått utover familien; inspirerende!
Livet består av hverdager...
Vi ønsker å bygge et hus som fungerer optimalt for hverdagen til en familie med små barn som etterhvert skal bli store med behov for privatliv, og der både voksne og barn skal trives optimalt. Alle tankene bak hvordan huset er organisert er tenkt ut ifra ulike hverdagsscenarier for årene som kommer, for eksempel:Barn som skal inn og ut av huset, uten å dra med seg snø og gjørme inn i rom som bør holdes gjørmefrie. Hverdagsmåltider. Stressende morgenstunder med liten tid. Lange helgemorgener i senga med kaffekoppen. Lørdagskvelder med venner eller familie. Sommerdager- og kvelder med grilling. Vinterkvelder med film eller TV kos. Besøk. Overnattingsgjester. Vinterdager med mye snø. Sommerdager med mye sol. Og så videre og så videre...
Følgende var viktig for oss når vi bestemte romplanen:
- Energieffektivt hus.
- Godt inneklima. Særlig viktig fordi vi i utgangspunktet er en allergiutsatt familie.
- En barnehage- og lekevennlig hverdag.
- Familievennlig
- God plass til besøk. Vi er veldig glad i ha gjester, og ønsker at huset vårt skal være åpent, at venner og familie kan komme og gå omtrent som de vil, og føle seg som hjemme.
Enkel morgenstund og måltider på hverdager.
- God lagringsplass.
- God plass til store innkjøp (fordi man må leve økonomisk når man slår til og bygger drømmehuset...).
- Hus tilpasset baby som skal vokse til å bli barn og så ungdom...
- Garasjeplass
En garasje kan aldri bli for stor. Vår er tegnet så stor som det er mulig å få til på tomta vår, og har god plass til 2 biler, mekkehjørne / skipreppehjørne og lagring av både ved og utstyr. På taket bygger vi en 45 kvadratmeter stor terrasse, med utgang direkte fra stua.
- Hverdagsluksus
Litt luksus må man kunne unne seg, uten at det betyr at man må ruinere seg, og det er mye glede i de små ting, som:
- Plass til isbitmaskin i matbod, perfekt i vannglasset på varme sommerdager
- Dimmere på alle lys i stue og allrom
- Stort badekar (180 cm langt) og stor dusj
- 2 vasker på det store badet
- Nok stikkontakter til å aldri behøve å trekke ut et element for å få plass til det neste (vi har mer enn 180 stikkontakter totalt i huset, samt nettverkskontakt i alle rom, til og med i garasjen)
- Lader til el-bil i garasje (man kan aldri vite hva fremtiden for 2 dagpendlere bringer av kjøretøy)
- Sjakt til å kaste skittentøy rett fra badet og ned i vaskerommet
- Innebygget stellebord på bad oppe (det kan jo være det blir behov for dette i fremtiden?)
- Stor terrasse på begge sider av huset, så både morgen- og kveldssolen kan utnyttes til det fulle. Terrassen på "dagsol-siden" av huset har blant annet plass til plaskebasseng og mange gjester til grilling, og er bygget oppå garasjen for maksimal plassutnyttelse.
- Hage med plass til å leke for egne og naboens barn. Denne er i utgangspunktet skrå, men blir planert ut for å enklere kunne brukes til lek og moro.
- Vedovn med innsyn fra alle vinkler i stua. Ikke for varmens skyld, men fordi det er kos.
Huset ser godt gjennomtenkt og veldig kult ut! Gleder meg til å følge med på hvordan det vokser frem :)
SvarSlettDette ser jo helt utrolig ut!! Jeg ser dere har lagt ned noen sene kveldstimer i planlegging her? ;) Veldig gøy lesning!
SvarSlett